Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /usr/home/ciudadescreativas.org/web/wp-content/themes/layerswp/core/helpers/post.php on line 59 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /usr/home/ciudadescreativas.org/web/wp-content/themes/layerswp/core/helpers/post.php on line 78 Joan Albert Amargós - Ciudades Creativas Kreanta
Close

Joan Albert Amargós

Compositor, director i instrumentista de piano i clarinet

Viu a Sant Just Desvern. L’any 1987, Sant Just Desvern celebra els 1000 anys d’història de la ciutat. Amb aquest motiu l’ajuntament li encarrega la composició musical  “la cantata de Sant Just”, obra del poeta Joan Margarit.

Ha composat obres de cambra i simfòniques, encara que també destaca en la seva obra la faceta d’arranjador i compositor del món del jazz i el flamenc contemporanis. Ha treballat també per al cinema, el teatre, la dansa i la televisió.

Ha obtingut en cinc ocasions consecutives (de 1999 a 2004) el premi al millor arranjador d’Espanya, concedit per l’Acadèmia de Música. El 1988 va rebre el primer premi de composició de Jazz Contemporani amb la seva obra Hasta siempre, Jaco. Va rebre també el Premi al millor disc de l’any i el premi Altaveu a la seva trajectòria musical amb projecció internacional pel seu Concert per a clarinet. L’any 2002, va obtenir el Premi Nacional de Música de la Generalitat de Catalunya i el Premi Ciutat de Barcelona. Va ser nominat als Premis Grammy  2007 , en la categoria de Millor Compositor de Música Contemporània per l’obra Northern concerto. Va ser fundador del grup Música Urbana, amb el qual va gravar dos discos entre 1975 i 1979.

Com a arranjador, adaptador i orquestrador, ha col·laborat amb artistes de les més variades tendències com Katia i Marielle Labèque, Alfredo Kraus, Plácido Domingo, Camarón de la Isla, Paco de Lucía, Tomatito, Joan Manuel Serrat, Ana Belén, Victor Manuel, Carles Benavent, Chano Domínguez, Vicente Amigo, Miguel Poveda, Gary Burton, Didier Lockwood, Jorge Pardo, Estrella Morente, etc. i ha col·laborat amb les orquestres de major prestigi de l’estat espanyol, així com amb les de Suècia, Mèxic, Argentina i Xile.

%