Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /usr/home/ciudadescreativas.org/web/wp-content/themes/layerswp/core/helpers/post.php on line 59 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /usr/home/ciudadescreativas.org/web/wp-content/themes/layerswp/core/helpers/post.php on line 78 Laia Coma Quintana - Ciudades Creativas Kreanta
Close

Laia Coma Quintana

Professora del Departament de Didàctiques Aplicades a la Universitat de Barcelona

Professora associada en el Departament de Didàctiques Aplicades (secció Didàctica de les Ciències Socials) de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona. Llicenciada en Pedagogia, Màster en recerca de les didàctiques específiques, museografia i patrimoni, i Doctora en Didàctica de les Ciències Socials i del Patrimoni. Ha centrat la seva carrera investigadora i professional en l’àmbit de l’educació patrimonial i cultural.

Ha treballat sobre l’elaboració de materials didàctics i projectes educatius relacionats amb la didàctica del patrimoni i de la museografia comprensiva per a museus i institucions públiques i privades vinculades amb l’educació patrimonial, la museografia didàctica i el turisme educatiu. Com a membre actiu del Grup de recerca DHIGECS (Didàctica de la Història, la Geografia i les Ciències Socials) de la Universitat de Barcelona, en els últims anys ha investigat i escrit diverses publicacions vinculades al turisme sostenible, a la mediació turístico-cultural i a les noves tecnologies aplicades a l’educació patrimonial (mobile learning). D’altra banda, des de 2009 exerceix com a assessora pedagògica per a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE). Juntament amb l’Ajuntament de Barcelona, ha exercit com a assessora per a diverses xarxes de treball: «Ciutat, Educació i Valors Patrimonials. La ciutat educadora, un espai per aprendre i ser ciutadans. Aprendre en, de i per a la ciutat” (2009-2011); “Nous recursos tecnològics per a les activitats educatives de ciutat: dispositius mòbils i xarxes socials virtuals” (2011-2013); «La memòria de les ciutats”, liderada per l’Ajuntament de Sant Just Desvern (2014-2015). En aquest mateix context, recentment ha liderat una nova xarxa dedicada a la «Ciutat  Educadora  i  Turisme  Responsable. El  patrimoni com a valor identitari d’una ciutat » (2016-2018).

D’entre les seves diverses publicacions científiques i divulgatives, destaca la seva última publicació (2017), realitzada juntament amb el Dr. Joan Santacana, vinculada als conceptes de Ciutat Educadora, turisme educatiu, turisme educatiu i turisme sostenible, titulada: Ciutat educadora i turisme responsable (Ed. Trea). Diuen: “El nostre temps es caracteritza, doncs, per la generalització d’aquesta activitat que consisteix a sortir d’un lloc per conèixer altres latituds, altres persones, altres fenòmens i altres cultures amb una finalitat no solament de lleure, sinó també per aprendre. I entre les realitats que a l’ésser humà ens ve de gust conèixer i visitar estan les ciutats…”.

%